Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Gasirea Profitului din Depozite

22 Septembrie 2006



Depozitele sunt supuse unui proces de transformare. Privit in trecut ca o functie nestrategica a businessului, depozitul se afla acum pe prima linie a mobilitatii companiilor. Pe masura ce companiile se straduiesc sa elimine ineficienta din cadrul operatiunilor, cauta si noi tehnologii si strategii pentru capturarea, mutarea si gestiunea datelor din depozite.


Capitalizati cunostintele partenerului de implementare


Cu siguranta mobilitatea depozitelor este relevanta pentru aproape orice organizatie ce detine un sistem de logistica. Cele mai mari companii, indiferent de industria din care fac parte, au transformat operatiunile de depozit astfel incat sa imbunatateasca acuratetea forecasturilor, sa gestioneze cat mai bine livrariile comenzilor si sa-si mareasca profiturile. Operatiunile specifice depozitelor, intr-o forma sau alta, joaca un rol important in aproape orice tip de industrie, in orice regiune geografica.


novensys-2Fiecare companie necesita o solutie unica de gestionare a depozitului, in functie de particularitatile propriului business, conditiile pietei in care activeaza si cele geografice. Companiile din Europa Centrala si de Est nu au investit masiv in tehnologia codurilor de bare in trecut, astfel incat astazi au mai degraba operatiuni bazate foarte mult pe documentatie fizica. In eforturile recente ale acestora de a-si imbunatati pozitia competitiva cauta solutii cat mai performante, sarind eventual un pas intermediar ce nu a fost facut la timp catre codurile de bare. De aceea, in alegerea unui partener pentru o solutie de depozite, trebuie sa se tina cont de expertiza acestuia in industria respectiva, spre a capitaliza cunostintele pe care le detine. Partenerii de implementare trebuie sa inteleaga functiile specifice din logistica, in diverse industrii, si, in acelasi timp, trebuie sa fie capabili sa explice best practices din industria respectiva.


Alegeti solutii logistice scalabile


Tendinta curenta se orienteaza spre solutii logistice specializate, testate, integrate, adaptabile si cu un pret convenabil, care sa acopere intregul lant de furnizare (Inventar, Productie, Depozitare si Distributie), si care se bazeaza pe tehnologii de ultima ora, precum si arhitectura deschisa, pentru a proteja investitia clientului. Disponibilitatea unor astfel de solutii, permite companiilor de toate dimensiunile sa aleaga o investitie mai mica ce va livra rezultate mai rapide, pastrand totodata optiunea de a investi in functii suplimentare pe viitor, pe masura ce nevoile organizatiei cresc.


Desi in prezent exista solutii specializate de logistica, in majoritatea cazurilor acestea se bazeaza pe platforme tehnologice invechite, care nu sunt adaptabile si nu beneficiaza de alte caracteristici moderne. Dificultatile economice din ultimii ani nu a permis furnizorilor specializati de software pentru logistica sa finanteze actualizari ale aplicatiilor lor, prin folosirea noilor tehnologii.


In Romania sunt foarte putine optiuni pentru astfel de produse scalabile proiectate special pentru managementul activitatilor de logistica. De curand compania Novensys a incheiat un parteneriat cu compania Mantis din Grecia, care a identificat aceste cerinte ale pietei si a efectuat o investitie substantiala de peste 3 milioane EUR incepand din 2001, pentru a concepe si dezvolta cea de-a treia generatie a suitei Logistics Vision™ (LV-III), produsul consacrat al Mantis din gama de module de software pentru lanturile de logistica. Logistics Vision III, care a fost lansat la inceputul anului 2004, este succesorul primelor doua generatii Mantis de Logistics Vision™, lansate in anii 1997 (LV-I) si respectiv 2000 (LV-II).


Informatie disponibila din orice colt al businessului


Atat implementatorii cat si clientii acestora, trebuie sa priveasca depozitul ca parte a lantului de logistica, parte a companiei. Companiile pot obtine mai multa valoare in urma businessului, daca detin date in timp real nu numai despre activitatile de la centru, ci din activitatile desfasurate in intreaga companie. Numai atunci cand informatia este disponibila din orice colt al businessului in intreaga companie, se poate vorbi de adevaratele beneficii ale mobilitatii si ale unei solutii de management si automatizare a activitatilor de logistica.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite